Wat is mijn BH maat?

Het vinden van de juiste bh maat kan best een uitdaging zijn en dat blijkt, want wist je dat meer dan de helft van alle vrouwen met een verkeerde bh maat rondloopt? Het dragen van een verkeerde bh maat kan negatieve gevolgen hebben voor zowel je boezem als gezondheid. Daarom geven we je met liefde advies hoe je de juiste maat kunt achterhalen. Want alles voor een mooie en gezonde boezem!

Best sellers

Anita Sport BH

64.95

Anita Sport BH

64.95

Anita Sport BH

64.95

Freya Sport BH

60.95

Tips voor het opmeten van je BH maat

BH maat opmeten

First things first, de cupmaten die je al kent (A, B, C of D etc.) zijn gebaseerd op omvangsmaten van je bovenwijdte (hierover straks meer). Dit is het volste gedeelte van jouw borsten. Het cijfertje achter de cupmaat, bijvoorbeeld C75, geeft aan dat de omvang van je onderwijdte (dus net onder je borst) 75 cm is. De omvang van je boven- en onderwijdte vormen dus samen jouw bh maat.

Als je een superleuke beha hebt gespot op onze website, maar eigenlijk niet zeker weet welke maat je moet bestellen, helpen wij jou graag op weg. Het is namelijk vrij eenvoudig om zelf je buste op te meten. Als je deze tips volgt weet ik zeker dat de beha als gegoten zit:

Meettips BH

Tips voordat je gaat meten:

  1. Zorg dat je enkel een bh aan hebt. Om zo correct mogelijk te meten, zorg je ervoor dat je geen blouse of t-shirt aan hebt.
  2. Pak een meetlint en ga voor de spiegel staan. Zo meet je nauwkeurig en zie je wat je doet.
  3. Probeer de meetlint goed recht te houden (horizontaal uiteraard). Als dit wat lastig voor je is, vraag dan iemands hulp om je omvang te meten.

Tips tijdens het meten:

  1. Wikkel de meetlint om jouw omvang van je onderwijdte (net onder de borst). Je meet het correct bij een uitademing.
  2. Meet vervolgens de bovenwijdte (het volste gedeelte van je borsten). Meet niet te strak en houdt de lint zowel voor als achter op dezelfde hoogte.
  3. Nu je de boven- en onderwijdte hebt gemeten, bekijk je in onderstaande tabel welke maat jij hebt:
 

Bh-maattabel onderwijdte

Als je de omvang (cm) van je onderwijdte hebt gemeten, kies dan de dichtsbijzijnde maat in het tabel hieronder. Zit je op 73 cm? Rond dan af naar boven 75 cm:

Bh-maattabel cup (bovenwijdte)

Voor het meten van je cupmaat meet je het volle gedeelte van je borst op. Kies de dichtsbijzijnde maat (cm) in het witte gedeelte van onderstaand tabel:

Voorbeeld: Als je onderwijdte bijvoorbeeld 80 is en je bovenwijdte 100, dan heb je cup D80.